Vår marknadsföring

 

Sälj inte mitt barn
Rubriken kan vid första anblick verka överdriven, men beskriver verkligheten. Dagligen går barn och ungdomar till skolor som ägs av riskkapitalbolag. Det har visat sig att dessa ofta sparar in på verksamheten för att själva kunna plocka ut stora summor pengar till egen ficka. Majoriteten av dessa pengar kommer från dig och mig, via skatten. Det förekommer subventioneringar till dessa skolor för att de driver verksamheten, vilket också gör den så lönsam. Sverige är det enda land i världen som tillåter detta! England har t ex mer eller mindre kopierat den svenska skolmodellen men dock förbjudit dessa uttag av vinster. Viktigt att veta är att riskkapitalister världen över spekulerar i den svenska välfärden – just för att det går att plocka ut vinst. 

Vi menar att våra barn faller offer för riskkapitalismen då det många gånger visar sig att dessa bantar ner utbildningen för att tjäna pengar – vilket leder till att barn och ungdomar blir berövade på sin framtid! 

 

 

 

 

Laglig stöld
Vänsterpartiet är idag det parti som hårdast går ut med att få bort riskkapitalbolagen från vår välfärd. Den senaste tiden har inte bara präglats av enorma skattesänkning, det har även präglats av uttag i form av vinster. Vinsterna genereras inte sällan genom skattesubventioneringar – alltså pengar direkt ifrån vår statskassa. Summan som presenteras i bilden är hämtat från en artikelserie som publicerats av SvD. Summan är omgjord från svensk valuta till euro (enligt hur kursen låg (11/1 – 2012).


 

 

 

 

 

Sälj inte min farmor

Precis som med skolan så handlar det om att riskkapitalbolagen sparar in pengar för att ta ut större vinst. Även här så drabbas verksamheten hårt. Riskkapitalbolagen säljer våra äldres liv genom att köpa och sälja verksamheterna. 

 

 

 

 

 

 

 

Källor:

>>Systematiska uppköp av vård, skola och omsorg (SvD)
>> Miljardklipp på skattepengar (SvD)
>> Riskfri Äldreomsorg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: