Därför höjer vi a-kassan

Därför höjer vi a-kassan

Taket i a-kassan har inte höjts på 13 år. En arbetslös tjänsteman får i dag i snitt bara 39 procent av sin tidigare inkomst och de allt lägre ersättningsnivåerna har drabbat både individer och samhällsekonomin utan att sänka arbetslösheten. Genom att förstärka arbetslöshetsförsäkringen vårdar och förstärker vi den svenska modellen i praktisk politisk handling. Det skriver Ulla Andersson ekonomisk-politisk talesperson i Arbetet tillsammans med finansminister Magdalena Andersson.

En väl fungerande arbetslöshetsförsäkring är en av grundbultarna i den svenska modellen. Arbetslöshetsförsäkringen ska fungera som en omställningsförsäkring för den som blir av med sitt jobb. Men arbetslöshetsförsäkringen fyller i dag sin funktion mycket dåligt. För de flesta blir den helt enkelt ingen försäkring mot inkomstbortfall. Läs mer på vansterpartiet.se

Av med Inga kommentarer 0

Relaterade inlägg

Inga inlägg hittades för visning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: