Nu ska reglerna mot vinster i välfärden tas fram

Nu ska reglerna mot vinster i välfärden tas fram

Vänsterpartiet och regeringen är sedan tidigare överens om att skapa en välfärd utan vinstintresse. Skattemedel ska gå till den verksamhet de är avsedda för. Idag tillsätts huvudutredningen för att ta fram reglerna som förverkligar detta.

– Nu tar vi nästa steg i arbetet med att stoppa vinstjakten i välfärden. Det centrala för utredningen blir att ta fram regler som gör att om det uppstår överskott i privat välfärd så ska de som huvudregel återföras dit. Skattemedlen ska komma de som använder välfärden till godo. De ska gå till bästa möjliga välfärd för de äldre, eleverna och alla andra som använder välfärden, säger Jonas Sjöstedt. Läs mer här…

Av med Inga kommentarer 0

Relaterade inlägg

Inga inlägg hittades för visning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: