Pressmeddelande: En rak vänster i Skurup!

Det är medvind för vänsterpartiet i hela landet och även i Skurup räknar vänsterpartister med att kunna värva röster motsvarande det genomsnittet för hela landet.

– Vänsterpartiet Skurup har vuxit såväl i antal medlemmar som i styrka under de senaste åren. Och det finns inget som tyder på att folk i Skurup skulle välja annorlunda än resten av landet om partiet lokalt kan leva upp till väljarnas förväntningar av ett demokratiskt, socialistiskt, feministiskt och antirasistiskt vänsterparti, säger Babak Rahimi, nyvald ordförande för Vänsterpartiet i Skurup.

Under de senaste åren har partiet märkts lokalt, såväl genom 1:a maj demonstrationer i Skurup, Affischering, manifestation utanför fullmäktigemöte och media som genom sin mandat i kommunstyrelsen markera tydligt mot hur den moderatstyrda kommunledningen förstör för kommunens framtid.

Nu har Vänsterpartiet fastställt sin vallista för Skurups kommun på sitt årsmöte. Där har man tagit hänsyn till såväl en jämställd placering av män och kvinnor på valbara platser som den mångfald av ålder, etnisk bakgrund och yrkes- och livserfarenheter som finns i kommunen. De första fem namnen ser man som givna ordinarie ledamöter i Skurups kommunfullmäktige efter valet:

Anders Hansson, 38 år, socialsekreterare i kommunal socialtjänst och nuvarande ledamot i Skurups kommunstyrelse för vänsterpartiet.

Lisen Hendeberg: 36 år, egen företagare med stark engagemang för feministiska frågor.

Mattias Svedman: 39 år, lärare vid kommunal skola, med stark engagemang för kommunens framtid.

Felicia Hamzi, 24 år, student och deltidsarbetare som vårdbiträde med stark engagemang för antirasistiska frågor.

Björn Ljungdahl: 40 år, byggnadsarbetare och fackligt aktiv inom Byggnads, med stark engagemang för satsning på kommunala servicebolag och bekämpning av ungdomsarbetslöshet.

Vi vill skapa en kommun där välfärden fungerar när man behöver den och där privata vinster inte suger ut musten ur kommunens kassa, ett Skurup som inte är till salu, ett Skurup som är vänlig mot de som väljer att bo i kommunen, även om de har kommit från länder långt borta och ska behöva tid för att landa och etablera sig.

För mer kontakt:

[email protected]

Av med Inga kommentarer 0

Relaterade inlägg

Inga inlägg hittades för visning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: