År 2011 har bara några timmar kvar och kommer därefter bara finnas med som en epok i våra historieböcker. Jag skulle vilja kalla året för upprorens år. Definitionen av uppror är många och innefattar den arabiska våren, Wall Street-demonstrationerna och inte minst terrordådet i vårt grannland Norge. Sverige har inte lämnats oberört heller. Carema-skandalerna har hamnat i rampljuset tillsammans med Juholt och vår svenska kung. Kanske kan vi istället, nationellt, kalla detta år för journalistikens år.

För att gå in mer selektivt, i geografiskt perspektiv, så har året varit bra händelserikt för Skurups Kommun. Inte sällan så kan jag höra att kommunen, i folkmun, ofta kallas för Svinarp. Detta utifrån SVTs TV-serie Starke man. Samtidigt så är det viktigt att belysa att denna beskrivning inte är positiv. Skildringen speglar missnöje i att politiker ofta tar beslut för att gynna sig själva medan folket står och tittar på. Debatten har arbetat sig varm mellan blocken och det har ofta speglat samma retorik som det görs på riksnivå – vänsterblocket ifrågasätter, högerblocket viftar lätt med handen och pratar om ansvar. Likaså går det också dra paralleller med resten av Sverige vad det gäller samarbete partierna emellan. Något som varit till en stor besvikelse är inte minst att Socialdemokraterna mer och mer börjar, med sin starka högerfalang, bli ett väldigt subtilt alternativ till motståndaren, Moderaterna. Detta syns inte minst i just Skurup där Socialdemokrater i stor utsträckning går hand i hand med Moderaterna.

Vänsterpartiet har länge varit väldigt aktiva. Emellertid har mycket av arbetet sket i total tystnad. Mycket av detta för att kunna få jobba ostört. Resultatet har nu börjat blomstra och partiet kommer med tiden troligen ersätta Socialdemokraternas tidigare placering i den politiska skalan. Vänsterpartiet är idag det klara alternativet, det socialistiska alternativet – som satsar stenhårt på arbetaren men som samtidigt inte glömmer bort framtidens generation och den generation vi har att tacka, pensionärerna. Emellertid kommer vi aldrig kalla oss för ”det enda arbetarpartiet”, möjligtvis det mest solidariska arbetarpartiet.

Vi i Vänsterpartiet Skurup kommer att fortsätta arbeta för den kommunanala demokratins utveckling. Vi vill ha rättvis fördelning av resurser och skatterna skall användas till att utveckla det samhälle medborgaren vill leva i. Vänsterpartiet Skurup kommer att arbeta för en mer öppen dialog mellan politiken och medborgaren – för det är så demokrati fungerar. Utan medborgaren har politikern ingenting att hämta. Politiker skall framföra det som önskas av medborgarna. Vi står till er tjänst.
Välkommen till oss på Vänsterpartiet Skurup och var med och kämpa för ett solidariskt samhälle. Där farmor inte säljs till riskkapitalister, där den sjukskrivna får vara sjuka fram till att dem blir friska och inte tidsbestämt, där skolan ger barn och ungdomar utbildning. Var med du också!

Gott nytt år till er alla!
Önskar Vänsterpartiet Skurup

 

(Skribent: Robin Jönsson)

Av med Inga kommentarer 0

Relaterade inlägg

Inga inlägg hittades för visning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: